menu-button

Specialized Chemical Distributor

Contact usGET IN TOUCH WITH US

Sales assistent

Vacancies

Commercieel assistentWij zoeken een Commercieel assistent.

Functie omschrijving:
ECEM, een internationale handels onderneming in de chemie, zoekt een Commercieel assistent voor het onderhouden van dagelijkse contacten met onze relaties, het aannemen en verwerken van bestellingen, het maken prijscalculaties en het intern begeleiden van de bestellingen binnen ons team voor goede uitvoering hiervan. Alsook het bijhouden van de klanten informatie en het ondersteunen van ons internationale commerciële team.

Ben jij servicegericht, leergierig, commercieel, stressbestendig én slim? Dan is dit de baan voor jou!

ECEM European chemical marketing is een vooraanstaande distributeur die wereldwijd vele duizenden tonnen, voornamelijk gevaarlijke, grondstoffen voor de chemische industrie verkoopt, en eigen voorraden heeft in Europa, welke door ons zelf geïmporteerd en geëxporteerd worden. We hebben kantoren in Engeland, Japan, Brazilië en vorig jaar een kantoor geopend in Amerika. De commercie is onze basis waarbij klantgerichtheid, accuraat maar zeker ook commercieel gewerkt moet worden met de hoogste service naar onze klanten. Een uitdagende werkomgeving voor een commerciele talentvolle en leergierige HBO'er als Commercieel assistent.

Je maakt deel uit van een gevarieerd samengesteld multicultureel team van circa 15 collega’s die onze supply-chain verzorgen en onze Europese klanten bedienen. We bieden een veelzijdige, leuke baan waarbij je continue contact houdt met onze (internationale) relaties en uiteraard je internationale collega’s op de verschillende afdelingen.

Het werk bestaat uit correct en accuraat administreren van informatie en bestellingen. Je bent een brug tussen de logistiek, sales, marketing en supply-chain, om zorg te dragen voor een succesvolle afwikkeling van orders. Dit betekent dat je accuraat moet werken om de producten, hoeveelheden, besteldata, vervoerswijze en nog veel meer variabelen op de juiste manier in te voeren.En een goede service verlenen aan onze klanten is de focus van deze functie De target naar onze klanten is altijd 100% OTIF (On time in full) leveringen.

In dit proces zijn soms ook speciale of extra instructies en bijzondere wensen van belang of lopen dingen niet helemaal zoals bedoeld. Het is dan aan jou om contact op te nemen met betrokkenen in het proces, zoals Sales en Marketing, Supply chain en onze logistiek, voor wie jij het aanspreekpunt bent. Het is hollen en stilstaan in deze functie, maar vooral hollen. Wij zoeken dan ook mensen die het hoofd koel houden om effectief problemen voor klanten op te lossen en tot een goed resultaat te komen.

Jouw kwaliteiten:
  • MBO+/HBO functioneringsniveau met organisatorisch-administratief en commercieel talent en ambitie om door te groeien.
  • Service gericht, acuraat, nieuwsgierig, gestructureerd, zelfstandig maar collegiaal, bloeit op in een hectische omgeving.
  • Uitstekende beheersing van minimaal het Nederlands, Chinees (Mandarijn) en Engels, evt andere talen zijn een pré.
  • Een zelfstarter die onafhankelijk kan werken, zelf prioriteiten kan bepalen en problemen kan oplossen.
  • Goede communicatieve vaardigheden mondeling, schriftelijk maar ook representatief.
  • Thuis in MS Office, pakt nieuwe automatiseringssystemen en technieken makkelijk op.
  • Zeer klantgericht, gaat voor kwaliteit en stimuleert anderen dit ook te doen.

Bedrijfsprofiel:
ECEM is al meer dan jaar een vooraanstaande internationale gespecialiseerde distributeur van chemische producten voor onder andere de coatings industrie. Wij zijn een financieel zeer gezonde prive onderneming met een zeer goede reputatie. Onze fuctie als dynamische speler in de markt is zorgen voor concurrerende en betrouwbare leveranties aan multinationals wereld wijd.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en we hebben filialen in Japan, Verenigd Koninkrijk, Brazilië en USA van waaruit we wereldwijd onze klanten bedienen.

Wij zijn door een vooraanstaand vakblad in onze branche gekwalificeerd als Europeese de nummer 26 en wereldwijd nummer 54 grootste distributeur.

Bedrijfscultuur:
Wij zijn een erg informele organisatie met platte organisatie struktuur en een enthousiast gemotiveerd en betrokken team. Binnen ECEM Amsterdam werken ca. 40 personeelsleden op verschillende vakgebieden zoals verkoop, inkoop, logistiek, IT en administratie.

Solliciteren:
Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag uw sollicitatie met uw uitgebreide CV.

Contactgegevens:
ECEM European Chemical Marketing B.V.
Hogehilweg 18
1101 CD Amsterdam Zuidoost

T.a.v. Willem Bekkema
Tel: 020 3128.270
vacatures@ecem.com

Follow us now through our LinkedIn Company Page

We have our own LinkedIn Company Page where we also try to place regular postings. Should you wish to read more about our company and receive regular news items, please follow us by clicking

Call us

+31 (0)20 3128.200

How can we help?

Get in touch
We are a specialized international distributors of a wide range of Acrylic, Methacrylic and Hydroxy monomers as well as complementary specialties.
Hogehilweg 18
Amsterdam
Zuidoost
1101 CD
The Netherlands
VAT No.NL006044840B01 | Business hours are