menu-button

Specialized Chemical Distributor

Contact usGET IN TOUCH WITH US

Financial controller

Vacancies

Financial controllerWij zoeken een financial controller.

ECEM een internationale handelsonderneming in de chemie zoekt ter versterking van het team een enthousiaste en proactieve Financial Controller die goed kan schakelen tussen de afdelingen. Je bent verantwoordelijk voor een correcte financiële administratie en het opstellen van management informatie. De belangrijkste eindproducten zijn maandelijkse management rapportages, tussentijdse prognoses, een jaarbegroting en ad hoc analyses. Daarnaast krijg je ook de mogelijkheden om een actieve rol te vervullen als verlengstuk van de CFO.

Ben jij accuraat, resultaat gericht, probleem oplossend én flexibel? Dan is dit de baan voor jou!

ECEM European chemical marketing is een vooraanstaande gespecialiseerde distributeur van wereldwijd vele duizenden tonnen chemicaliën, voornamelijk gevaarlijke, grondstoffen voor de chemische industrie, met eigen voorraden in Europa, welke door ons geïmporteerd en geëxporteerd worden. De financiële administratie is voor ons een belangrijk instrument voor het volgen van onze business, de voortgang en het maken van prognoses. Een uitdagende werkomgeving voor een commerciële talentvolle en leergierige HBO'er als Financial Controller

Je wordt lid van een team van circa 10 collega's die de administratie voert. Het werk bestaat uit het opstellen en aanleveren van de maand-, kwartaal- en jaarafsluiting, financieel assisteren bij het uitwerken van projecten en business cases, het verzorgen van managementinformatie m.b.t. de internationale ondernemingen, het voorbereiden en/of verzorgen van de jaarrekeningen en diverse belastingaangiften. De liquiditeitspositie bewaken, het opstellen van kosten/baten rapportages en het onderzoeken en oplossen van financieel-administratieve vraagstukken en problemen. Wij zoeken dan ook een kandidaat die geconcentreerd en prestatiegericht werkt, efficiënt heldere analyses maakt en zelfstandig vraagstukken oplost om tot een gedegen eindrapportage te komen, binnen de gestelde deadlines.

Jouw kwaliteiten:
  • HBO functioneringsniveau met minimaal een afgeronde financieel economische opleiding.
  • Ca. 5 jaar relevante werkervaring als (register)accountant, enige leidinggevende ervaring en bij voorkeur ervaring in een internationale organisatie.
  • Ervaring met Exact is een pré.
  • Expert in MS Office ( Excel/Powerpoint/Word)
  • Uitstekende beheersing van Nederlands en Engels liefst ook Duits.
  • Bezit specialistische kennis op de vakgebieden internationale fiscale zaken, als ook internationale treasury.
  • Ervaring met kosten/baten analyses en control processen.
  • Flexibel, resultaatgericht, kritisch, accuraat en beschikt over een sterk analytisch vermogen.

Ons aanbod:
Een uitdagende en verantwoordelijke functie binnen een internationale organisatie. Je rapporteert aan de CFO. De sfeer is te omschrijven als collegiaal en informeel.

Wij bieden je een leuke veelzijdige baan, met het zoeken naar oplossingen van financiële en administratieve puzzels. Je gaat uitdagingen aan, waarbij geconcentreerd en hard werken aan de orde van de dag is. Door de explosieve groei van onze bedrijfsactiviteiten hebben wij behoefte aan een strateeg die in staat is het overzicht te bewaken. Ben jij kritisch opbouwend met een probleemoplossend vermogen en op zoek naar een uitdagende financiële functie dan zijn wij op zoek naar jou!

Bedrijfsprofiel:
ECEM is al meer dan jaar een vooraanstaande internationale gespecialiseerde distributeur van chemische producten voor onder andere de coatings industrie. Wij zijn een financieel zeer gezonde prive onderneming met een zeer goede reputatie. Onze fuctie als dynamische speler in de markt is zorgen voor concurrerende en betrouwbare leveranties aan multinationals wereld wijd.

Ons hoofdkantoor is gevestigd in Amsterdam en we hebben filialen in Japan, Verenigd Koninkrijk, Brazilië en USA van waaruit we wereldwijd onze klanten bedienen.

Wij zijn door een vooraanstaand vakblad in onze branche gekwalificeerd als Europeese de nummer 26 en wereldwijd nummer 54 grootste distributeur.

Bedrijfscultuur:
Wij zijn een erg informele organisatie met platte organisatie struktuur en een enthousiast gemotiveerd en betrokken team. Binnen ECEM Amsterdam werken ca. 40 personeelsleden op verschillende vakgebieden zoals verkoop, inkoop, logistiek, IT en administratie.

Solliciteren:
Geïnteresseerd? Dan ontvangen wij graag uw sollicitatie met uw uitgebreide CV.

Contactgegevens:
ECEM European Chemical Marketing B.V.
Hogehilweg 18
1101 CD Amsterdam Zuidoost

T.a.v. Willem Bekkema
Tel: 020 3128.270
vacatures@ecem.com

Follow us now through our LinkedIn Company Page

We have our own LinkedIn Company Page where we also try to place regular postings. Should you wish to read more about our company and receive regular news items, please follow us by clicking

Call us

+31 (0)20 3128.200

How can we help?

Get in touch
We are a specialized international distributors of a wide range of Acrylic, Methacrylic and Hydroxy monomers as well as complementary specialties.
Hogehilweg 18
Amsterdam
Zuidoost
1101 CD
The Netherlands
VAT No.NL006044840B01 | Business hours are